Ja, jag undrar!


Har ni sett Expressens reklamfilm om att man kan samla alla Maffiafilmer?
Den visas på svensk primetime.
Även när barn sitter o tittar.
Vad säger då en feta påhittade italienaren i reklamfilmen?

Shut the fuck up, motherfucker!

Jaha?!
Tycker ni att det är lämpligt?
De censurerar ju var och vartannat ord i musikvideorna på mtv.
Men en svensk reklam är okej?

Jag förundras...


Kommentarer
Postat av: johan

Jag har tänkt på det också, men det sträcker sig längre än bara till svensk reklamfilm. Som det ser ut så finns än idag en väldigt kristen höger i USA som verkar tycka att sexuella anspelningar är det värsta som finns. Det är alltså viktigare att censurera rumpor och kvinnobröst och ord som över huvud taget syftar på sex, än när någon blir tex mördad eller skjuten. Det bör tilläggas att USA är fullt av folk som bär vapen och skjuter varann, men huvudsaken anses alltså vara att de inte svär. Lämpligheten i detta känns mer relevant att diskutera än Expressens reklam eller videos på MTV.



MTV har, till förmån för den kristna högern i USA, anammat censuren, men har även börjat censurera skjutvapen och droger. I USA kunde som konkret exempel en tecknad man i videon till "Paranoid Android" av Radiohead (05:26) få armar och ben avhuggna med yxa ocensurerat, men när han levande och vid medvetande föll ner till sjöjungfrur (05:40) så censurerades deras bröstvårtor. Jag ser ingen lämplighet i detta (http://www.youtube.com/watch?v=AAsPgIvWo0Q.)



Slutligen tror jag barn varken förstår eller bryr sig om vad karln i Expressenreklamen säger, och gör de det så kände de till orden "fuck" och "shit" redan. I vilket fall ser jag hellre att de säger fuck och shit än skjuter folk med gevär de fått tack vare NRA eller hugger av folks lemmar med yxa.



I USA hade reklamen stoppats och skaparna lynchats, men tack och lov lever inte vi där. Var glad för det, och tacksam.

2009-11-08 @ 07:58:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0