Dagens fynd!



En vit Mårbacka pelargon på Blomsterlandets "fyndhylla". 40 kr betalade jag för skönheten. Samma för krukan.



Min basilika hade gjort sitt i sin nybörjarkruka, så de fick flytta ihop och in i en tjusig konservburk.

An unpleasent surprise



Katten har varit flitig i natt. Yuck! =/

Se! En blomma! EN BLOMMA!



Woho!

Förberedelser



På torsdag är det kalas i klanen Eklund då Calle fyller 6 bast! Jon slog in paketet idag och katten stjälpte till.

Confessions of a bartender

Ibland får man som bartender uppleva saker som man kanske inte alla gånger hade räknat med. Både bra, dåliga, roliga och äckliga saker.

Igår hände en äcklig sak.

Jag hade på min sida av baren ett par (han i 20 års åldern, hon 45+, troligtvis frånskild, kåt och stupfull) som började uppträda högst olämpligt.
Han gjorde obscena saker med sina fingrar i hennes mun, där hon visade sina egenskaper tillbaka. Som ett dåligt förspel på en porrfilm typ. 

Så jag fick gå fram och knacka herrskapet lite på axeln och be de sluta upp med vad de höll på med och vara vänliga att lämna faciliteten.
Eller nej.

Jag fick gå fram och skrika i örat att om hon skulle fortsätta suga av honom så fick hon göra det hemma.
Så dem gick.

Tomater och grön peppar



Mina tomatplanter har skjutit i höjden, så jag tog tillfället i akt och satte om de i nya fina krukor. Jag började med att plocka bort bladen längst ner på stjälken och fyllde sedan upp jord till nästa bladpar. 



Jag satte mina i lerkrukor med lecakulor i botten för bra dränering. Tänk på att blötlägga lecakulorna innan så de inte börja med att suga åt sig all fukt i jorden.



Om jag minns rätt, så är plantan till vänster en vanlig svensk busktomat. Plantan till höger däremot är thailändsk, och det ska bli spännande och få smaka frukten på den senare. Thailändska tomater är lite plommonformade och rosa i skal och kött, men de är mycket smakrika!



I min iver passade jag även på att plantera om min gröna peppar, också de från Thailand. 

Alla fick hedersplatsen att stå på spiselkransen och växa till sig. Där står de ljust, högt och varmt men inte i direkt solljus. Jag väntar lite med att vattna igenom krukorna tills de har satt sig i sin nya jord.




Årets första lunch



Vi tog oss en spontan lunch ute i det fria idag för att fira vårens ankomst. Vi köpte revben och körde ner på Spritan och satte oss i solen.
Sen tog vi oss en kort promenad längs stranden.



Men det visade sig att våren inte kommit riktigt fullt ut. Det var k-k-kallt och av bilden ovan att dömma så blåste det rejält också. 




Dagens fynd



Jon beklagade sig över att inte ha någon kalender att skriva ner sina kommande aktiviteter som tandläkarbesök och dyl. 
Vilken tur jag hade som sprang över denna fina för endast 10 kr (!!!) på Lettlandshjälpen idag.

Nu kan han äntligen få lite ordning och reda i sitt liv.

Torsdagsfint



På torsdagar dricker vi rödvin. Alltid. 
Idag dricker vi dessutom rödvin OCH firar mitt nya jobb. 

Till detta bjuder huset på Korvgryta. Man behöver inte alltid konstla till det bara för att man har rödvin till. 

Detta behövs för 4 portioner:
½ kålrot
2 palsternackor
2 morötter
1 purjolök
1 tsk mejram
1 krm svartpeppar
3 dl buljong
500 g falukorv

Tillagning:
Skölj, skala och skär rotfrukterna i stavar. Skölj och skär purjolöken.
Varva purjolöken och rotfrukterna i en gryta. Krydda med svartpeppar och mejram.
Häll på buljongen och låt sjuda under lock i 15 min.
Skär korven i stavar. Tillsättkorven och låt sjuda ytterligare 5 min, eller till rotfrukterna är mjuka.

Gott att äta till:
Grovt knäckebröd och pålägg. (och rödvin förstås)


Är man ingen korvälskare så förstår jag att man inte gillar detta. Mycket korv blir det. Men det hela smakade väldigt husmanskt och mustigt. Och med en mjuk fransman gjord på bla. Syrah blev det toppen!

Växeln hallå?!

Från och med 1 april är ovan arbetsplats även MIN arbetsplats. Jag fick jobbet på Hallandstrafikens Kundcenter!!
Så TACK mamma för tipset!

Så om ni ursäkta mig - så ska jag gå och öva lite på min telefonröst! ^^

Soppköket



På onsdagar äter vi alltid soppa. Det har bara blivit så. 

Så igår drog jag fram ett receptkort ur min samling och lagade brynt kålssoppa. Jag vet att soppa inte tillhör favoriterna hos många, och det är lite synd. För soppa är ju bara snäppet svårare än att koka ägg eller pasta.

Dessutom kan man nästan göra soppa på vad som helst. 

Detta behövs för 4 personer:
½ stort vitkålshuvud, eller 1 litet
1½ l vatten eller svag buljong (ex. 2 buljongtärningar)
4-5 kryddpepparkorn
1 lagerblad
1 gul lök
smör
sirap

Gör så här:
Ansa kålen och skär den i strimlor. Skiva löken. Bryn kål och lök lätt i lite smör. Om du vill så ringla över lite sirap i pannan och låt kålen ta färg och smak. Häll över i soppgrytan.
Låt koka i 10-15 min tills kålen är mjuk.

Gott att servera till:
Senap, knaperstekt bacon, kokt korv och/eller grovt knäckebröd med pålägg.

Bon apetit!

Facebookanvändare - se upp!



Min mor frågade mig oroväckande frågor om Facebook idag. 
Jag tror hon vill bli medlem.
Hon sa att det var för att kommande Rotary-projekt skulle läggas ut där och hon måste ju var en del av det. 

Jag tror att det är ett svepskäl. Hon vill egentligen hålla koll på mig!

Men jag tänker vara en god dotter och introducera min mor i detta, för henne, nya sociala mediet.

Lustigt ibland

Nu med ny design så tänkte jag att nu måste ju ändå inpirationen komma! Men nää?
Det är helt blankt. Jag har ingen aaaaning om vad jag ska skriva.

Visst är det lustigt?
Så jag tänkte höra med er som läser (för några är ni ju) vad ni vill läsa om? Stort som smått?! Just hit me!




Föresten: det SKA inte vara någon inledning...inte än i alla fall. Tycker den är fin som den är. =)

Ut med det gamla - in med det nya

Efter påtryckningar från olika håll så ska jag nu försöka ta tag i mitt bloggande igen. 

Så om min blogg ser konstig ut i era webbläsare, tryck på Uppdatera! Hjälper det inte eller nya designen ser helt wacko ut - säg till mig så ska jag rätta till det.

Men vad säger ni om nya designen? Hiss eller diss?

RSS 2.0