Regler att tänka på när du möter en brevbärare!

Var inne på min gamla arbetsplats idag, Posten.
Dels för att inhämta ett av spelen som jag besällt. Kors i taket. Åtminstone ett spel dök upp i tid.
Men oxå för att hälsa alla där inne en God Jul.

Kom att tänka på det här som jag läste för en tid sedan. Ack vad det stämmer!!

1. En brevbärare har alltid bråttom! -detta även oavsett hur lite post det är!

2. Undvik att prata med brevbäraren! -detta oavsett hur vädret är, hur det gick för Sverige i nånting, eller hur roligt du hade på det där stället i helgen osv…ingen brevbärare har någonsin brytt sig om när folk småsnackar med en! så varför ödsla tid på det, när brevbäraren ändå kommer göra allt för att avsluta samtalet så fort som möjligt…se regel 1. (enda undantaget kan vara om man anser personen vara en kompis, eller om det faktiskt är en post-relaterad fråga…)


3. Måste du nu säga nånting till brevbäraren så nämn aldrig, aldrig och jag menar verkligen aldrig något av följande : Räkningar och reklam! - skämten om räkningar och reklam har man hört ett par hundra gånger redan efter en vecka…så snälla bespara oss dina lama skämt om att jag ska lägga alla räkningar/reklam till grannen eller behålla dem själv… vill du inte ha räkningar så skit i att köpa grejer istället eller betala allting cash, och vill du inte ha reklam sätt då upp en ej reklam-lapp på brevlådan!


4. Parkera aldrig någonting, alltså typ bil, moppe, soptunna eller dylikt inom en 5-6 m radie från din brevlåda, brevbärare hatar att kliva ur bilen mer än nödvändigt för att det tar tid…se regel 1.


5. Vet du med dig att du nån gång ibland beställer saker ur kataloger eller från internet eller du kanske är med i en bok klubb. Se då till att ha en tillräckligt stor låda, helst Postens standardbrevlåda i grå plast, den rymmer det mesta är enkel att öppna (för oss brevbärare) och kostar 50 spänn, typ… Undvik i möjligaste mån alla sorters metall-lådor, då dessa ofta är svårare att öppna och kan orsaka andra besvär för brevbäraren i form av skärsår mm! Behöver jag ens skriva att brevlådor med små inkast (och nyckel) är vad brevbärare hatar mest, eftersom det är omöjligt att få i mer än ett brev åt gången… se regel 1.


6. Skulle du få fel post utdelad hos dig, typ grannens post el liknande, ring då till närmsta postkontor och tala om detta eller sätt fast brevet i brevlådan med en lapp där det står att det är fel utdelat. Bor du på landet kan du med fördel använda ärende-brickan att sätta fast breven med! Tala inte om det för brevbäraren dagen efter, se regel 1 och 2!


7. Ska du köpa frimärken (om du bor på landsbygd) så är du väldigt välkommen till detta men försök att räkna ut vad det kommer kosta i förväg (inte så svårt, vanligt sverige-porto 5.50 utlands 10 kr) så att vi får rätt summa pengar, och betala under inga omständigheter några belopp över 25 kr i enkronor eller 50 öringar! (ja, det har hänt…)

8. Om du ser en brevbärare köra på nån väg och det går lite vingligt så behöver du inte oroa dig, brevbäraren plockar nog bara med posten fram till nästa låda…se regel 1.


9. P.g.a regel 8 kan det vara bra att vara extra uppmärksam om man skulle hamna i möte, framför eller bakom en brevbärare….


10. Utgå aldrig ifrån att brevbäraren vet vem du är! Han/Hon känner förmodligen till ditt namn och address, men det betyder inte att han/hon med automatik vet hur ditt ansikte osv ser ut. Skulle du träffa på brevbäraren före han/hon varit hos dig och du vill ha din post, fråga då inte: har du nån post till mig idag? den frågan är helt meningslös eftersom brevbäraren förmodligen inte vet vem fan du är…säg istället ditt namn eller address eller helst båda, så ska du nog få din post…


11. Skulle du vara nära att smälla med en brevbärare, men inget händer, altså ni small inte, kör då vidare…det tjänar ingenting till att hytta med näven, tuta, eller visa med tummen och pekfingret hur nära det var att vi smällde, även om DU kanske inte är van att vara nära att krocka, så är din brevbärare med största sannolikhet det flera gånger varje dag…varför han/hon förmodligen inte kommer bry sig ett skit om att det var nära, så länge inget hände!



Vänliga hälsningar en brevbärarjävel!


Kommentarer
Postat av: Vivi

Men hjälp! Brevbärare är ju värre en Al-Qaida.. var tog ödmjukheten vägen?!

2009-12-24 @ 11:58:52
Postat av: Erik

Har precis läst igenom din "brevbärar-manual", intressant läsning ;) Ha nu en riktigt härlig jul Isabel! Kram

2009-12-24 @ 12:04:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0