Soppköket



På onsdagar äter vi alltid soppa. Det har bara blivit så. 

Så igår drog jag fram ett receptkort ur min samling och lagade brynt kålssoppa. Jag vet att soppa inte tillhör favoriterna hos många, och det är lite synd. För soppa är ju bara snäppet svårare än att koka ägg eller pasta.

Dessutom kan man nästan göra soppa på vad som helst. 

Detta behövs för 4 personer:
½ stort vitkålshuvud, eller 1 litet
1½ l vatten eller svag buljong (ex. 2 buljongtärningar)
4-5 kryddpepparkorn
1 lagerblad
1 gul lök
smör
sirap

Gör så här:
Ansa kålen och skär den i strimlor. Skiva löken. Bryn kål och lök lätt i lite smör. Om du vill så ringla över lite sirap i pannan och låt kålen ta färg och smak. Häll över i soppgrytan.
Låt koka i 10-15 min tills kålen är mjuk.

Gott att servera till:
Senap, knaperstekt bacon, kokt korv och/eller grovt knäckebröd med pålägg.

Bon apetit!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0